Aika tarkkaan kolme viikkoa sitten näihin aikoihin fiilikseni edessäolevasta Balin ja Komodon matkasta olivat katossa. Saattaa olla, että vähän sen yläpuolellakin. Olin ilmoittautunut kuuluisan ranskalaisen valokuvaajan vetämään tiukkatahtiseen valokuvaus- ja editointiworkshopiin jo keväällä, ja odottanut lokakuista Indonesian matkaa kuin kuuta nousevaa.

Tiedossa olisi huikeita paikkoja, uusia ihmisiä ja toivottavasti myös paljon opittavaa trooppisissa olosuhteissa toisella puolella maailmaa. Workshopin jälkeen matkaa jatkettaisiin leppoisissa merkeissä perheeni ja mukaani lähtevän ystävän kanssa suuresti rakastamallani Balilla.

 

 

Palasimme kotiin Indonesiasta joitakin päiviä sitten, ja täytyy sanoa, että reissusta todellakin muodostui ikimuistoinen. Ei kuitenkaan pelkästään edellämainittujen ja osittain kyllä odotusten mukaisesti toteutuneidenkin seikkojen ansiosta, vaan myös siitä syystä, että harvalle matkalle on sattunut vastaava määrä erilaisia vastoinkäymisiä.

Nyt tämä koko sekamelska jo hieman naurattaakin, mutta vielä alkuviikosta olin suurinpiirtein viiltämässä ranteitani auki. 

Tulen varmasti kirjoittamaan Balin kokemuksista monta oikein positiivista ja kauniita paikkoja  ja upeita elämyksiä (koska niitäkin kyllä riitti) hehkuttavaa postausta, mutta pakko ensin hieman avautua kaikesta odottamattomasta harmista, mistä matkan aikana myös pääsimme (ja itseasiassa suurimmaksi osaksi juurikin allekirjoittanut) osalliseksi.

 

Yllätysaikataulut, parasiittimato plus murtunut kylkiluu

Matkamme Balille Inkerin kanssa alkoi oikein ihanasti. Lennot olivat aikataulussa, ja tyypilliseen tapaansa Qatar Airwaysin businessluokan henkilökunta hemmotteli meidät kahden pitkän legin aikana lähestulkoon pilalle.

Tosin (!) lähes myöhästyimme jatkolennolta Dohassa, ja juoksimme lopulta kieli vyön alla loungesta lähtöportille kirjaimellisesti viime minuutilla. Mutta, ehdimme kuin ehdimmekin koneen kyytiin, ja varhain sunnuntaiaamuna löysimme siis itsemme kuumalta ja kauniilta Balilta.

Ensimmäinen majapaikkamme Ubudissa eli Sankara Suites & Villas on oikein kiva ja viihtyisä pikkuhotelli, ja riemuksemme meidät upgreidattiin vieläpä sen hulppeimpaan sviittiin. Lämmin suositus tälle hotellille jos Ubudissa kaipaa rauhallista majoitusta vähän kauempana suurimmasta turistihulinasta.

Ubudia ympäröivät pengerretyt riisipellot, temppelit, trooppinen kosteus ja balilainen tunnelma imaisivat meidät muutenkin heti mukaansa, ja uskoakseni olimme jetlagista ja pitkästä lentomatkasta huolimatta kumpikin tuossa kohtaa aika onnellisia. Ja tietysti myös hurjan jännittyneitä seuraavana päivänä alkavasta workshopista.

 

 

 

Kun sitten lopulta maanantaina majapaikan vaihdon jälkeen tapasimme workshop-ryhmän ja matkanjohtajamme Lilyn, seurasikin tätä kohtaamista yllättäen suurehko hämmentyminen.

Kyseessä oli valokuvaaja-gurun ensimmäinen itse suunnittelema workshop, ja pakko sanoa suoraan, että sen kyllä huomasi. Lily vaikutti ensi näkemältä kauhistuneelta kuin bambi ajovaloissa, ja kaikki tuntui olevan hänelle itselleenkin hieman epäselvää. Kuten esimerkiksi kurssin aikataulu. Sen verran tosin kävi ilmi, että suurin osa herätyksistä viikon aikana tulisi olemaan aamuyöllä, mikä kieltämättä hieman järkytti kun tästäkään ei tosiaan oltu etukäteen millään tavalla tiedotettu.

Hmmm, ajattelimme Inkerin kanssa siinä kohtaa, vähintäänkin mielenkiintoinen startti.

 

 

No, seuraavat viisi päivää olivat kaikesta huolimatta oikein antoisia ja varsinkin vauhdikkaita:  ehdimme suorittamaan kokkauskurssin, käymään parillakin upealla vesiputouksella, kokemaan auringonnousun Tegallalangin kuuluisilla ja meidän vierailumme aikana ihmeeksemme lähes typötyhjillä riisipengermillä sekä saamaan balilaisen siunauksen upeassa seremoniassa kauniissa temppelissä Sidemenissä kaukana turistialueilta.

Vaikka vaihdoimmekin majapaikkaa tiheään tahtiin, ehdimme myös nauttia ihanista hotelleistamme sekä uima-altailla että kukkakylvyssä. Kunnes…

 

 

 

 

 

 

 

Kävi ilmi, että ystävälläni oli mukana matkassa myös varsin inha kutsumaton vieras eli kivulias parasiittimato. Itseltäni murtui liukastumisen seurauksena kylkiluu (tai itseasiassa kaksi kuten myöhemmin selvisi). Ja aikaisin seuraavana aamuna olisi pitänyt lentää Floresiin ja singahtaa siitä suitsait kahdeksi vuorokaudeksi risteilemään Komodon saaristoon ja kiipeilemään korkeille kukkuloille ilman minkäänlaisia lääkinnällisiä palveluita mailla halmeilla.

Päätös jättäytyä pois workshopin viimeiseltä osiolta ei todellakaan ollut helppo. Mietimme asiaa Inkerin kanssa yömyöhään, ja punnitsimme erilaisia vaihtoehtoja varmaan tuhat miljoonaa kertaa. Itse olisin ehkä kipeine kylkiluineni voinut Komodoon lähteäkin, vaikka tuskinpa olisin voinut kovinkaan moneen aktiviteettiin siellä lopun viimein osallistua. Ystäväni vaiva vaati kuitenkin nopeaa sairaalahoitoa, enkä voinut kuvitellakaan lähteväni minnekään ilman Inkeriä.

Lopulta päätimme siis jäädä Balille, ja päädyimme Komodon sijaan (ensimmäisen kerran) oikein pätevään BIMC-sairaalaan, mikä tuntui kyllä siinä kohtaa helpotukselta. Inkeri sai tarvitsemaansa hoitoa (kuten myös seuraavana päivänä), ja meikäläinen röntgenkuvat ja kunnon kipulääkkeet niin, että pystyin yöllä nukkumaankin. Majoituimme Uluwatulle odottelemaan perhettäni, ja purimme siinä sitten illan aikana Komodon retken peruuntumisen aiheuttamaa pettymystä keskenämme. 

Ja harmittihan se tietysti, mutta tulevaan harmitukseen verrattuna tämäkin oli kyllä omalta osaltani vielä kevyttä kauraa.

 

 

 

Vielä yksi retki sairaalaan, hyvästi kovalevy sekä instagram

Seuraavana aamuna olin kuitenkin ikionnellinen kun sain mieheni ja poikani luokseni, ja iltapäivällä siirryimme ihastuneina ihmettelemään upeaa huvilaa Uluwatun Binginissä, joka tulisi olemaan kotimme seuraavat viisi päivää. Ajattelin, että nyt vaan lepäämme ja nautimme. Ja teimmekin niin kyllä, kunnes…

 

 

 

 

 

 

Sain aivan merkillisen, no kai näin voi sanoa, jonkinlaisen sairauskohtauksen. Olimme olleet mopoilemassa aiemmin päivällä, ja jossain kohtaa sanoin Mikolle (miehelleni), että nyt mulla on vähän outo olo, pitää palata huvilalle. Yhtäkkiä olin niin väsynyt, että hädin tuskin sain pidettyä silmiäni auki. Inkerikin oli tämän huomannut. Sanalla sanoen oloni oli todella omituinen. Olimme päättäneet lähteä illemmalla syömään läheiseen ravintolaan ja ajattelin, että otan pienet torkut ja suihkun ja kyllä se siitä. 

Mutta ei, ei se kyllä siitä. Sain nimittäin juuri ennen huvilalta lähtöämme niin järjettömän rajun vatsakipukohtauksen, että jalat lähtivät alta ja melkein tajukin. Hikoilin sekunnissa itseni läpimäräksi. Aivan kuin olisin käynyt suihkussa. Pelästyimme aivan mielettömästi kaikki, varmaan muut enemmän kuin minä koska olin puoliksi taju kankaalla, ja hetken päästä oltiinkin jo taas matkalla sairaalaan. Otettiin verikokeet ja tehtiin muut tutkimukset ja tulehdusarvot olivat koholla hieman kyllä, mutta muuten ei mitään ongelmaa. Ja vatsakipu katosi sairaalassa yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Siis mitä ihmettä?!  

En edelleenkään tiedä mistä oli kysymys, onko joku kokenut joskus jotain vastaavaa? Itse nimittäin en ole. 

 

 

Loppu hyvin kaikki hyvin. Eli NOOOOT.

Ensinnäkin, läppärini sammui jossain kohtaa viime viikolla eikä suostunut enää käynnistymään. Olimme siirtyneet toiseen (aivan ihanaan) huvilaan loppuloman ajaksi, ja ajattelin, että ehkä laturini jotenkin hylkivät sen sähköpistokkeita. No en oikeasti, hih, mutta huolettomana ihmisenä otaksuin tämänkin ongelman kyllä korjaantuvan.

Täällä Suomessahan kävi sitten ilmi, että tietokoneeni kovalevy oli täysin hapettunut, eikä mitään sisältöjä saatu rakkineesta enää pelastettua. En varsinaisesti usko, että tämäkään oli Balin vika, koska läppärini on tehnyt kuolemaa jo pitkään. Mutta silti. Arvatkaa olinko siirtänyt mitään materiaalia ulkoiselle kovalevylle tms. viimeiseen puoleen vuoteen? EN.

 

 

 

Erittäin hyväksi lopuksi ja pienenä maukkaana lisänä tähän ikävien sattumusten sikermään huomasin pari päivää ennen kotiinlähtöämme ykskaks yllättäen, etten olekaan enää kirjautuneena instagram-tililleni, jota käytän normaalisti ahkerasti pitkin päivää. Enkä ole päässyt käsiksi tiliini sen koommin. Kaikki mahdolliset tukipyynnöt olen lähettänyt ja kevätjuhlaliikkeet tehnyt, mutta ei, sisälle en pääse vaikka kuu muuttuisi auringoksi.

Nyt sitten viimein eilen perusteellisten selvittelyiden ja pään seinään hakkaamisen jälkeen sain facebookin business administration-tahoon yhteydessä olleen kontaktini kautta selville, että instagram-tilini on kaapattu ja linkitetty erittäin epämääräiseen facebook-profiiliin. Yei.

Ja hei, eipä siinä vielä kaikki, saavuin muuten Suomen kamaralle muutama päivä sitten kovassa kuumeessa. Dengueko? Mene ja tiedä, verikokeiden tuloksia odotellessa.

Voin kertoa, että harmitukseni määrä viime päivinä on ollut melkoinen. En ole katkera Balille, en suinkaan, rakastan paikkaa edelleen ja ehkä jopa enemmän kuin koskaan, mutta pitääkö yhdelle matkalle näin paljon epäonnea kertyä?

Vähempikin olisi riittänyt.

 

 

 

Terveys menee tietysti kaiken edelle, ja onneksi kukaan ei ole kuollut tms., mutta tykkäsin kyllä kovasti instagramista ennen tätä valitettavaa kaappaustapausta. Kaipaan erityisesti ihmisiä ja yhteisöä siellä.

Läppärilläni oli paljon materiaalia, jota en saa takaisin yhtään mistään (no okei, tämä on kyllä täysin oma mokani, myönnän). Olisin mieluusti tehnyt viikonloppuna kunnon hikitreenin ilman, että pitää varoa kivuliasta kylkeä. En haluaisi jännittää ensi viikon verikokeiden tuloksia (piru vieköön hyttyset). Parasiittimato taitaa edelleen elää omaa elämäänsä. Sekä Inkeri että minä halusimme nähdä komodonvaraanit livenä.

No, ehkä joku toinen kerta sitten.

Ps. Blogiini edelleen liitetty instagram-tili @boardingtimejenni ei siis ainakaan toistaiseksi ole hallussani, mutta koska en ole luovuttajatyyppiä, tämäkään asia ei ole vielä jäänyt tähän. Siksi en ole poistanut linkkiä täältä blogistakaan. Taistelen tiliäni takaisin niin kauan kuin mahdollista, ja jännityksellä odotan mitä ensi viikolla tapahtuu. Tilin hallinnan menettämisen seurauksena olen myös tehnyt mielenkiintoisia huomioita instagramiin ja instagramittomuuteen liittyen, joista ehdottomasti lisää tuonnempana.

Onko itselläsi ollut epäonnisia matkoja? Miten suhtaudut vastoinkäymisiin matkoilla ylipäätään?