Vinkkejä Marrakechiin

VINKKEJÄ MARRAKECHIIN MATKUSTAVILLE:

Paras aika vierailla Marrakechissa säiden puolesta on keväällä maalis-huhtikuussa tai syksyllä syys-lokakuussa, talvella voi olla melkoisen viileää ja kesällä taas tukahduttavan kuumaa. Tosin kevät ja syksy ovat myös ruuhkaisimpia aikoja kaupungissa.

Jos viettää Marrakechissa vain joitakin päiviä, kannattaa ehdottomasti majoittua Medinassa ja mieluiten jossakin sen lukemattomista riadeista eli pienistä majataloista/boutique-hotelleista. Suosittelen tietysti kohdallemme sattunutta Riad Oulhoumia, mutta tarjolla on kymmeniä muitakin vaihtoehtoja.

Marrakechiin pääsee lentämään varsin edullisesti, esim. Norwegianilla on hyvä suora lentoyhteys.

Marrakechin lentokentälle saavuttaessa kannattaa varautua massiivisiin rajamuodollisuuksiin ja passintarkastusjonoihin. Toki tämä mahdollinen epämukavuus varmasti riippuu saapumisajankohdasta.

Ruoka Marrakechissa on todella maukasta, ja kaupungin alueelta löytyykin laaja valikoima ravintoloita perinteisistä arabialaisista moderneihin ranskalaisiin. Medinassa on myös paljon trendikkäitä kasvisruokapaikkoja ja ihania kahviloita. Alkoholia tarjoillaan vanhankaupungin alueella vain harvakseltaan, lähinnä hotelleissa. Guélizista ja Hivernagesta löytyy enemmän drinkkibaareja ja anniskeluoikeuksin varustettuja ruokaravintoloita. 

Marrakech on shoppailukohteena sisustajan unelmakohde, eikä ylimääräisen matkalaukun mukaan raahaaminen tässä mielessä ole välttämättä ollenkaan huono idea. Esimerkiksi upeat itämaiset matot ovat täällä huomattavasti edullisempia kuin Euroopassa.

 

https://www.museeyslmarrakech.com/fr/

https://www.lejardinsecretmarrakech.com/en/

http://daroulhoum.com/marrakech/fr/

https://www.mamounia.com/en/

https://les-deux-tours.com/uk/