Vinkkejä Ranskan Rivieralle

VINKKEJÄ RANSKAN RIVIERALLE MATKAAVILLE:

Omasta mielestäni paras aika matkustaa Côte d’Azurille kelien ja Rivieran ihanan värimaailman puolesta on keväällä huhti-toukokuussa tai kesäkuussa. Keväällä valo on kirkas, ja vuorten ja asuurinsinisen meren muodostama upea kolmiulotteinen kontrasti parhaimmillaan. Myös kesäkuu on hyvää matkustusaikaa: loppukesän ruuhkat puuttuvat, eikä tähän aikaan kesästä ole vielä liian kuuma. En muista, että Rivieralla olisi kesäkuussa koskaan satanut. Elokuu on ruuhkaisin aika, ja varsinkin Nizza väkeä pullollaan. Talvella taas voi sataa paljonkin.

Ranskan Rivieralle suuntaavalle ehkä helpoin lentomääränpää on Nizza, jonne on tarjolla lukuisia lentoyhteyksiä useilta lentoyhtiöiltä. Nizzassa on itsessään todella paljon näkemistä ja tekemistä,  ja kaupungissa voikin helposti viettää viikon tai pari lähtemättä mihinkään muualle. Suosittelen kuitenkin lämpimästi auton vuokraamista, mikä on Ranskassa suhteellisen edullista ja helppoa, tai vaihtoehtoisesti rannikon kattavan ja erittäin kauniit matkustusmaisemat tarjoavan junaverkon hyödyntämistä. Nizzan lähellä kun on niin paljon helposti saavutettavia helmiä!

Hintataso Ranskassa on Suomen luokkaa. Rivieralla on maine kalliina paikkana, mutta sanoisin, että oikeasti vaihtoehtoja löytyy joka lähtöön. Valittavana on huippukalliita ja -tasoisia hotelleja ja ravintoloita, mutta pienemmälläkin budjetilla valinnanvaraa riittää. Ruoka on pääsääntöisesti todella hyvää lähes joka paikassa, ja alueelta löytyy lukuisia Michelin-ravintoloita. Jos tarjolla sattuu olemaan kokkausmahdollisuus, ruokakaupoista ja paikallisilta toreilta löytyy mitä ihanimpia raaka-aineita, eikä Carrefourin samppanjahyllyä muuten  kannata aliarvioida, tai missata!

 

Linkkejä:

http://www.jardinexotique-eze.fr/en/

https://www.villa-ephrussi.com/en

https://www.santosospir.com

https://www.fondation-maeght.com

https://www.hotel-djoliba.com