Suunnitelmia ja haaveilua – miltä näyttää matkavuosi 2019?

Suunnitelmia ja haaveilua – miltä näyttää matkavuosi 2019?

Johan tässä on kymmenen päivää oltu kotona Singapore-Australia-Oseania -kierroksen jälkeen, tammikuu lähenee loppuaan, ja matkamessuillakin piipahdettu inspiroitumassa; korkea aika suunnitella reissuja loppuvuodelle siis.

Viime vuosi oli lempiharrastukseni matkailun osalta omalla kohdallani äärettömän antoisa ja upea, ja jossain vaiheessa olikin vaikea kuvitella mitään vastaavaa tälle vuodelle. Ykskaks on alkanut kuitenkin vaikuttaa siltä, ettei vuosi 2019 ehkä välttämättä sittenkään tule olemaan reissujen suhteen yhtään sen vaisumpi. 

 

 

Naapuriin

Varattuja ja ainakin jollain tasolla suunniteltujakin matkoja on kalenterissa jo kuusi, näistä ensimmäisenä itseasiassa todella odotettu ja kaivattu talvinen piipahdus aina yhtä kauniissa Tukholmassa tulevana viikonloppuna.

Havahduin yhtäkkiä siihen tosiasiaan, että tokaluokkalainen kuopukseni ei ole koskaan käynyt Ruotsissa, Virossa tai Venäjällä (sen sijaan kyllä Australiassa, tyynellämerellä, Amerikoissa, Afrikassa ja eri puolilla Aasiaa, sekä lukuisia kertoja Keski-ja Etelä-Euroopassa), ja tämä aukko sivistyksessä saattaa vaatia pikaista korjaamista. Asumme vieläpä Turussa, joten matka Ruotsin pääkaupunkiin ei todellakaan hirvittävää eforttia vaadi, sinne siis nyt naapurimaistamme ensimmäisenä.

Itse olen innoissani vuosikausia remontissa olleen Kansallismuseon näkemisestä, tänne suuntaamme varmasti ja muutamaan muuhunkin taidemuseoon. Tietysti Gamla Staniin, kauppahalleihin ja varmaan Junibackeniin myös. Jos jollakulla on muuten tiedossa hyviä uusia ravintoloita Tukholmassa, vinkkejä otetaan mielellään kommenteissa vastaan.

Ruotsin lisäksi naapurimaista suunnitelmissamme on  junamatka loppukesällä Pietariin, jossa itse olen kyllä balettiaikoinani ravannut riittämiin, mutta lapsilleni tuiki tuntematon kaupunki tämäkin.

 

 

Paluu rakkaaseen Itä-Afrikkaan

Helmikuun puolivälissä suuntaamme jälleen Tansaniaan, ensin viikoksi Sansibarille tutuille paratiisirannoille, ja sen jälkeen safarille Serengetin kansallispuistoon mantereen puolelle. Olen tehnyt safarireissuja  Afrikkaan aiemminkin vanhempieni kanssa, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun pääsemme kokemaan savannien kauneuden ja villieläinten ihmeellisyyden oman perheen kesken. Majoitumme safarilla lodgeissa keskellä ei mitään, ja toivottavasti kuulemme vähän leijonien yöllistä karjuntaa. Odotan Itä-Afrikkaa jo ihan älyttömästi, tämä osa maapalloa taitaa olla se mun happy place.

Hurmaavasta Sansibarista voit lukea lisää täältä.

 

 

 

 

Kirsikankukkamatka Japaniin

Maaliskuun loppupuolella lähden pitkästä aikaa soolomatkalle, eli ypöyksin Japaniin kirsikankukkia ihmettelemään. Tämä on toinen sakura -matkani; edellisellä kerralla reissasin Japanissa joitakin vuosia sitten kolmen rakkaan ystäväni kanssa, mikä oli todella ihanaa ja huippuhauskaa sekin.

Jotenkin tunsin nyt kuitenkin tarvetta lähteä kauas pois ihan vaan oman itseni seurassa, ja mielenkiinnolla odotankin miltä tuntuu olla yksin yli 13 miljoonan asukkaan Tokiossa. Pääsen viettämään muutaman yön myös Kiotossa perinteisessä ryokanissa, mistä edellisellä Japanin matkalla tykkäsin ehkä eniten.

Ja ne kirsikankukat: suunnittelin reissun ja kaupunkien välillä liikkumisen niin, että se osuu keskelle tämänvuotista kukintaennustetta. Parhaassa tapauksessa ehdin siis nähdä sekä kukkien puhkeamisen, täyskukinnan että satumaisen kauniin terälehtisateen. 

 

 

Huhtikuussa Thaimaahan

Thaimaalla on sydämessäni ihan oma lokeronsa, olen viettänyt aikaa siellä vuosien, ja nyt voi kyllä oikeasti sanoa jo vuosikymmenten aikana (ai kauheeta) aika paljon. Nuorempana reppureissaten ympäri maata, ja sittemmin perheen kanssa talvipakolaisina useita viikkoja vuodessa. Olen kolunnut elämäni aikana Thaimaassa varmaan kaikki mahdolliset saaret ja viettänyt pitkiä aikoja mantereellakin eri lokaatioissa. Bangkok oli pitkään lempikaupunkini Aasiassa. En oikein osaa täsmällisesti sanoa mikä siinä on, mutta Thaimaa on aina tuntunut Kaakkois-Aasian maista eniten omalta ja kotoisimmalta.

Muutama viime vuosi on kuitenkin jäänyt Thaimaan osalta enemmän tai vähemmän väliin muiden reissujen takia, ja koska ikävä on tässä jo ehtinyt kasvaa lähes sietämättömäksi, päätimme suunnata tuonne tuttuun hymyjen ja ystävällisten ihmisten maahan muutamaksi viikoksi huhtikuussa. Hyvä puoli myöhäiskeväälle sijoittuvassa matkustusajankohdassa on se, että vilkkain turistisesonki on ohi eikä sadekausi ole vielä alkanut; ehkäpä pääsemme nauttimaan jostakin paratiisirannasta tai -saaresta aikalailla omassa rauhassa.

Lopullinen kohde ei kylläkään vielä ole selvillä, meillä on vasta lennot Bangkokiin. 

 

 

 

Aina yhtä hauska Berliini

Toukokuussa suuntaamme pitkäksi viikonlopuksi Berliiniin siellä asuvien ystäviemme järkkäämiin juhliin, tämäkin on muuten niitä kaupunkeja Euroopassa, joihin on aina yhtä kiva palata. Olen asunut Berliinissä (Mittessä Brunnenstrassella: aww se oli niin cool! ) pitkään, ja kaupunki tuntuu edelleen tutulta ja rakkaalta. Ravintola- ja kulttuuritarjonta on huikea, ja mukavaa päästä tänne juhlimaan juuri keväällä, joka on mielestäni kesän lisäksi parasta ja eloisinta aikaa Berliinissä. Puistot ja joenpenkat ovat täynnä iloisia ihmisiä, puut kukkivat,  ja aurinkokin toivottavasti lämmittää jo.

 

Kesäretket Välimerelle

Koulujen kesälomien alkaminen on ollut meille usein lähtölaukaus siirtymiselle Välimeren maisemiin, näin tänäkin vuonna. Kesäkuun toisella viikolla alkaa kuukauden mittainen periodi Etelä-Espanjassa, Ranskan Rivieralla ja tällä kertaa myös Kreikassa, jonne siirrymme juhannuksen jälkeen saarihyppelemään. Asiaan liittyy pieni yllätyssynttärimomentti (bestiksenikin nimittäin vanhenee, oho), joten tästä ei näin julkisesti voi huudella vielä sen enempää. (Paitsi että psst; jos löytyy vinkkejä erityisesti Joonianmeren saarille, niitä otetaan mielellään vastaan, Kreikan osalta matkan yksityiskohdat vielä hionnassa.)

Ranskan Rivierasta lisää täällä.

 

 

 

 

Haaveita loppuvuodelle

Syksy ja talvi ammottavat reissukalenterissa 2019 toistaiseksi tyhjyyttään, ja ihan hyvä niin. Haaveissani on kuitenkin taas vähän pidempi talvimatka, yllätys yllätys. Tällä kertaa suuntaamme toivottavasti Väli-Amerikkaan; Belize, Guatemala ja Nicaragua siintelevät jossakin horisontissa ensisijaisina päämäärinä, ainakin tällä hetkellä. Väli-Amerikkaan olisi siinäkin mielessä hienoa päättää tämä matkailuvuosi, että se olisi uutta maaperää meille kaikille.

Mutta tilanne elää… maailma on vaan niin upeita paikkoja täynnä, kertakaikkiaan!

 

29 Comments

 1. Ihania suunnitelmia! Me mennään myös Berliiniin maaliskuun lopussa. Pojille eka Saksan matka. Meillä on niin kovaa vääntöä lomista töissä, etten pysty edes varaamaan vielä mitään kesälle. Välillä mietin, että mikä hulluus iski, kun ajattelin, että on kiva lähteä Krakovaan pojan luokkaretkelle valvojaksi. 19 kappaletta 15-16-vuotiaita. Taitaa tulla aika rankka reissu 🙂 Meillä kuopus kävi Helsingissä vasta 8-vuotiaana. Oltiin siis säbähalleilla asuttu, mutta tuolloin kierrettiin Ateneum ja Kiasma muiden nähtävyyksien lisäksi. Matkaa kuitenkin vain 50km. Joten ei haittaa, vaikkei teillä ole Tukholmassa käyty 😀

  Reply
  • Näinhän se on, että ihan lähelle tuntuu välillä olevan se pisin matka.
   Krakovan matka teinien kanssa kuulostaa kyllä tosiaan vauhdikkaalta, varmasti tulee olemaan ikimuistoinen reissu! 😉

   Reply
 2. Ihania, inspiroivia suunnitelmia! Me oltiin Japanissa viime vuoden tammikuussa, ja vaikka oli talvi niin se ei ainakaan vähentänyt maan viehätystä. Olisi ihana mennä juuri kevätaikaan uudestaan. Tansaniassa ei olla käyty, mutta se on ihan ykköshaaveita, samoin Väli-Amerikan pienemmät maat… tälle vuodelle on luvassa matka Myanmariin (joka alkaa huomenna kääk) ja sitten toivottavasti toukokuussa Etelä-Korea, kun se on vaan parin tunnin päässä. Ja toki kesälomalla kotiin Suomeen.😍☺️

  Reply
  • Oi Myanmar on niin hieno! Mietinkin mihin mahdatte olla menossa tällä kertaa.
   Upeaa matkaa <3. Kuvia ja tarinoita odotellessa. 😉

   Etelä-Korea haaveissa itselläkin.

   Reply
 3. Ai vitsi miten huikea matkavuosi tulossa tästäkin! Moni kohde näistä vielä omalla sankolistalla, varsinkin tuo kirsikankukkamatka Japaniin on pakko joskus toteuttaa! Hauskaa viikonloppua, se matkakohde taisikin jo vähän muuttua 🙂

  Reply
 4. Mikä matkavuosi jo nyt tiedossa. Ihan upeita kohteita ja kun nuo suunnitelmat on vielä kuvitettu teidän IHANILLA kuvilla niin mikään ei voi mennä vikaan. Mutkia voi aina matkaan tulla, taisi tosiaan jo tullakin, mutta lopputulos tulee varmasti aina olemaan hyvä. Yritin miettiä minkä matkan juttuja odotan eniten, enpä keksinyt. Odotan kaikkia !

  Reply
  • Kiitos Piyya aivan ihanasta kommantista! <3

   Reply
 5. Vaikuttaa tosiaankin siltä, että myös vuodesta 2019 tulee mahtava matkavuosi. Todella ihania suunnitelmia. Haaveilen itsekin siitä, että voisin viedä perheen Tansaniaan safarille, mutta nyt he haluaivat enemmän löhölomalle kuin aktiviteetteihin.
  Miten teillä muuten onnistuu koululaisen kanssa pidemmät matkat kouluaikana? Olen pyrkinyt siihen, ettei koululaisilla tulisi viikkoa pidempiä poissaoloja koulusta ja niitäkin vain kerran lukukauteen. Tuntuu, että silti se rajoittaa matkustamista tosi paljon, kun moneen paikkaan olisi säiden kannalta parempi mennä meidän talvikaudella eikä pitkän kesäloman aikana. Toisaalta eipä niitä omia lomapäiviäkään ole rajattomasti käytettäväksi, varsinkin kun koululaisten pitkä kesäloma on sekin jotenkin hoidettava.

  Reply
 6. Aika huikeat suunnitelmat!
  Ja aivan ihania kuvia, vähemmästäkin pukkaa kuumetta 😉

  Mukavaa matkavuotta, pitääpäs muistaa seurata tätä sunkin blogia 🙂

  Reply
 7. Kuulostaa hienolta tuo vuoden alkupuolikas. Soolomatkat on mukavia. Itsekin yritän sellaisen järjestää kerran / pari vuodessa. Onneksi ihana perheeni suo sen minulle.

  Reply
  • Päädyin soolomatkalle näköjään jo vähän ennen kuin piti, eli terkut Venetsiasta, täällä ollaan ihan itsekseen nyt pari päivää. Huikean hienoa kun perheeni päästää mut välillä yksinkin reissuun, toki meidän lapset on jo sen verran vanhoja ja omatoimisia, että skype-yhteys äitiin riittää muutamiksi päiviksi. Mies ikävöi ja murisee yleensä sooloreissuista enemmän! Mutta toisaalta tekee niitä kyllä välillä itsekin.
   Ihanaa matkailuvuotta sullekin!

   Reply
 8. Kuulostaapa ihanalta ja inspiroivalta reissuvuodelta! <3

  Huhtikuu kuulostaa hyvältä kuukaudelta Thaimaaseen lähtemiselle, itselle ei ole jotenkin tullut mieleen, että sinne voisi mennä muutenkin kuin Suomen pimeimpinä talvikuukausina. Pitää pistää tulevia vuosia varten korvan taakse 🙂

  Reply
  • Joo huhtikuuta tai toukokuuta ei heti tule ajatelleeksi optimaalisena ajankohtana suunnata vaikkapa just Thaimaahan, mutta mun mielestä ihan loistava aika. Tosiaan: halvat hinnat, ei ryysistä missään, kelit yhtä hienot kuin talvellakin yleensä, ja toisaalta Suomessa ja eteläisemmässäkin Euroopassa tuohon aikaan usein kuitenkin vielä aika koleaa.
   Ihan innoissani oon muuten lukenut sun Japani-juttuja, varsinkin nyt kun itsekin taas sinne pääsen lähtemään. <3

   Reply
 9. Varsin kateutta herättäviä suunnitelmia 😉 Ihan todella mahtaviin paikkoihin olet lähdössä!
  Eniten noista houkuttaisi juuri tuo Tansania+Sansibar kombo, kävin viime vuonna Namibiassa omatoimisafarilla ja yllätys yllätys, jäi sellainen fiilis että tätä lisää kiitos. Tämän vuoden suunnitelmiini se ei tule sopimaan, mutta katsotaan jos vaikka ensi vuonna…

  Reply
 10. Siis aika huikeat suunnitelmat sulla jo kasassa tälle vuodelle! Itse ostin juuri liput Thaikkuihin, elämäni ekaa kertaa sinne menossa ja jo nyt innoissani 🙂

  Reply
  • Oi ihanaa, toivottavasti tykkäät! En kyllä kovin montaa ihmistä tiedä, joka ei olisi Thaimaasta tykännyt, mutta onhan sielläkin kaikenlaisia paikkoja.
   Koska olet menossa ja minne päin?

   Reply
 11. Mahtava matkailuvuosi taas tiedossa! Toivottavasti kirsikankukkaennusteet osuu kohdalleen. Itse olen myös ollut Kiotossa ja Tokiossa niiden aikaan, joskaan ajoitus ei lopulta ollut ihan täydellinen. Kuulen mielelläni myös safarikokemuksista lasten kanssa. Nauttikaa kaikista reissuista! 🙂

  Reply
  • Kiitos paljon Mika!
   Pidän sormia ja varpaita ristissä kirsikankukkien suhteen, eipä noista koskaan tiedä vaikka kuinka yritettäisiin ennustaa. Niinkuin ei matkustaessa aina kaikesta muustakaan – Tukholma ehtikin jo vaihtua lennossa Venetsiaan! 😀
   Hienoa ja vaiherikasta matkustelua sinullekin.

   Reply
 12. Onpa ihania suunnitelmia 🙂 itse totesin juuri eilen ääneen, että on todella outoa kun ei ole mitään suunnitelmia tälle vuodelle. Haaveita kyllä, mutta ei mitään varattuna. Tänään lennetään tältä parin kuukauden reissulta jo kotiinpäin, joten ensi viikolla se ahdistus varmaan reissuist jo iskee 😅

  Reply
  • Joo kyllähän toi ahdistus yleensä aika pian iskee jos ei ole mitään varattuna. Tosi hieno reissu teillä takana, mutta niinhän se usein on, että nälkä kasvaa syödessä. Voisin kuvitella, että teidänkin reissukalenteriin aika pian jotain ilmaantuu. 😉
   Turvallista kotimatkaa ja tervetuloa Suomeen!

   Reply
 13. Varmasti hyviä kohteita kaikki, vaikkakin tuttuja ja turvallisia 🙂 – mutta jokainen matkustaa omalla tavallaan, yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle!
  Itse valitsen usein uusia kohteita, sillä nehän voivat osoittautua miten hienoiksi tahansa, eihän sitä voi tietää ennen kuin käy katsomassa. Tansania on hyvä safarikohde, mutta niin on Kenia ja Botswanakin, noin esimerkiksi.
  Euroopassa mekin pysymme kesällä, ehkä jopa lähinnä pohjoisosissa, sillä Välimerellä voi kesällä oli todella kuumaa – liikaa ainakin meille.

  Reply
  • Kiitos kommentista Pirkko! Itsekin varmaan kävisin enemmän uusissakin paikoissa jos saisin yksin päättää kohteet. Mutta perhettäkin täytyy kuunnella, lapset ja mies ei ole yhtä seikkailunhaluisia kuin minä! 😀
   Koitan kyllä aina pari uuttakin maata saada vuosittaiseen reissusuunnitelmaan mukaan, jospa nyt päästäisiin tuonne Väli-Amerikkaan loppuvuodesta tosiaan, siellä ei olla vielä käyty.
   Mullakin jo kokemusta safareista Keniassa ja Tansaniassa, upeita olivat. Botswana ja Etelä-Afrikan Kruger pitäisi kyllä vielä päästä kokemaan myös.

   Reply
 14. Upeita matkoja teillä on tulossa, etenkin Tansania ja Japani on sellaisia kohteita jotka on itselläni vielä tulevaisuuden haavelistalla! Toivottavasti myös Väli-Amerikan matka tulisi toteen, olisi ihanaa päästä seurailemaan sitä edes täältä ruudun takaa! 🙂
  Palasin maailmanympärimatkalta kotiin vasta pari viikkoa sitten, mutta koin jo pientä eksistentiaalista kriisiä siitä, että mitä sitten seuraavaksi tekisi? Tällä hetkellä minulla ei ole mitään matkaa varattuna eikä oikein suunniteltunakaan, kun ei ole tietoa vuosilomista, asunnon remonttiaikataulusta eikä monesta muustakaan asiasta. Ei auta kuin odottaa ja sillä välin haaveilla kaikista ihanista paikoista joita maailmalla on!

  Reply
  • Teillä oli kyllä Sofia myös niin hieno tuo maailmanympärysmatka ettei mitään rajaa! Mielenkiinnolla seurasin niin kuin tiedätkin. 😍
   Ymmärrän kyllä hyvin tuon matkakuumeilun, itsellänikin välillä suuria vaikeuksia pysytellä kotimaassa. 😂

   Reply
 15. Upeita inspiroivia suunnitelmia ja kauniita kuvia! Sydän lämpeni tuosta Tansaniasta, Serengetistä ja Zanzibarista, siellä olin muutama vuosi ja samaistun tohon happy placeen <3

  Reply
 16. Voin vain toistaa sitä samaa mitä muutkin kommentoijat on tässä jo todenneet – ihan huikeita suunnitelmia tulevalle vuodelle. 🙂 Upeita kuvia myös!

  Reply
  • Kiitos paljon Jenna!

   Reply
 17. Tansania safareineen on kyllä aina täydellinen valinta, varmasti hienoa päästä sinne takaisin ja näyttää perheellesi Serengetin upeus eläimineen. Ja Japanin kirsikkakukat ovat itselläni olleet mielessä niin monta vuotta että ihan harmittaa etten ole sinne tälle keväälle matkaa boogannut – ainakaan vielä! 🙂

  Reply
  • Kiitos kommentista Anna-Katri. Ehkäpä törmätäänkin tulevana keväänä Japanissa?! 😍

   Reply

Kommentointi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *